čtvrtek 28. srpna 2008

Prater? Sehr gut! Wirklich... (aktualizováno)

To jsme se takhle rozhodli, že pojedeme hromadně do Prátru :-) Rozhodli jsme se už dřív a vesele jsme se domlouvali, ale pak se ukázalo, že v den naší plánované návštěvy v onom místě je tam naplánovaná ještě akce jiná, která by mohla jaksi naše plány narušit - finále Eura 2008 - stadion se nachází přímo v Prátru, takže by to bylo dost na prd, že?

Takže po dlouhém odkládání se konečně našel termín, který vyhovoval téměř všem zúčastněným, a mohlo se vyrazit. Jelo se dvěma autíčkama - oba vehikly byly staršího data, takže potíže na sebe nenechaly dlouho čekat. Na benzínce nám posádka druhého vozu oznámila, že nám nesvítí nějaké světlo, ale nějak se to neřešilo. Po zajímavé dopravní situaci na zajímavém nájezdu na dálnici se Omežka i Mercedesek konečně setkali na dálnici a jelo se vesele a svižně. Po nějaké době posádka našeho vozu ucítila ve vzduchu jemný zápach, jako když hoří plast. Po nějaké delší době, jsme si všimli, že Omežce se nějak divně kouří od výfuku. Na toto téma jsme chvilku vtipkovali, že benzín z Tesco benzínky asi za moc nestojí. V přibližně stejné době posádka druhého (kouřícího) auta komentovala nekvalitní vzduch v dané lokalitě. Za hranicemi už se situace nedala přecházet, a proto přišly na řadu činy! Když Peťan otvíral kapotu své milované Omežky, měl v očích smrt. Hehe přestanu to dramatizovat :-) Omežka byla poněkud staršího výrobního data a v té době patrně nikoho nenapadlo, že izolace nad motorem by měla být z nehořlavého materiálu. Takže izolace doutnala a ohořelé kousky jí odpadávaly do motoru. Přišla na řadu hrubá síla a chlapci ten šmejd museli utrhnout a uhasit vymmývací vodou. Užitečný konečně mohl být i svetr, který kdysi byl kýmsi v Omežce zapomenut. Ta ohořelá věc se hodila do kufru a jelo se dál :-) Ve Vídni jsme jeli na opačnou stranu, než nám radila navigace a udělali jsme dobře :-) Zaparkovali jsme autíčka a běželi na ty pořádný lokotoče :-D

A pak jsme se vozili a vozili a vozili až do zblbnutí :-) Jsem byla suchar a nevyzkoušela jsem všecko to, co ostatní :-) Se mi teď nějak nechce popisovat ty atrakce jednotlivý, ale ono vás to stejně nezajímá, že ne? Že ne??? ;-) Gut!

Takže Prátr byl supr, měli jsme "sachr" a kafíčko, procházku po městě i trochu toho adrenalínu :-D

Fotky zde... Ta posledni je z jedné atrakce, měli jsme štěstí s mužem, že jsme tam byli vidět, jinak bysme si to nekupovali, že? ;-)

Na fotky doporučuju se podívat tady, protože je tam jednak výběr z těch mých a potom i z fotek od Pavla, které jsou též velmi hezké :-)

Žádné komentáře: